NOOIT MEER EEN PAKKETJE MISSEN

REFERENCE CASE: PARCER

Online winkelen. Vanaf de bank gooi je je nieuwe aankopen zo in het digitale winkelmandje. Alleen het bezorgmoment. Dat blijkt toch ineens niet zo handig. En weer vind je een kaartje op de mat met: ‘Wij hebben u gemist!’ Parcer ontwikkelde dé oplossing: een slimme aan het internet gekoppelde brievenbus waarin bezorgers veilig hun pakketten kunnen afleveren. De connectie met het internet verzorgde Aerea via het SIGFOX IoT-netwerk. Thuisblijven voor een pakketje is verleden tijd.

Hans van Nikkelen Kuijper, algemeen directeur en medeoprichter van Parcer International BV

“Onze online brievenbus laat zien hoe je met IoT extreem snel
een product in de markt kunt zetten”
parcer1

“Parcer zocht de meest laagdrempelige manier om de digitale brievenbussen aan het internet te verbinden. Het SIGFOX-netwerk van Aerea bleek daarvoor het meest geschikt door de landelijke dekking en het eenvoudige beheer. De Parcer heeft geen aparte stroomvoorziening nodig en werkt op een batterij die circa twee jaar mee gaat. Het SIGFOX-netwerk heeft dekking in heel Nederland, maar kan daarnaast ook zonder extra kosten in andere landen gebruikt worden. Wij kunnen de Parcer daarom ook probleemloos op de Europese markt verkopen.

Onze online brievenbus laat zien hoe je met IoT extreem snel een product in de markt kunt zetten. Er is geen installateur, ingewikkelde netwerkconfiguratie of integratie met webshops nodig. Het werkt gewoon. Aerea hielp ons hierbij en gaf duidelijk advies. Het netwerk van Aerea is echt bedoeld om grote aantallen eenvoudige IoT-devices met het internet te verbinden. De SIGFOX-hardware en de netwerktoegang zijn beide zeer low-cost, waardoor een partnership met Aerea voor ons erg interessant is.”

facts & figures

 
dagen

van start tot livegang

meer cases

Admiraliteitskade 88b | 3063 EG Rotterdam | T +31 (0) 10 8 92 91 90 | info@aerea.nl