EEN AANGENAAM EN DUURZAAM BINNENKLIMAAT

REFERENCE CASE: QwikSense

Hoe bepaal je of een bedrijfspand het juiste binnenklimaat heeft voor medewerkers en zo duurzaam mogelijk gebruikt wordt? QwikSense analyseert dit soort zaken aan de hand van data uit verschillende sensoren die op werkplekken worden geplaatst. Bij de gemeente Utrecht zijn 300 werkplekken voorzien van sensoren die naast de aanwezigheid van CO2, de temperatuur en luchtvochtigheid meten. QwikSense maakt hiervoor gebruik van het SIGFOX IoT-netwerk van Aerea.

Paul-Stomph-450x677Paul Stomph, medeoprichter van QwikSense:

“Voorheen kostte het aanleggen van een eigen netwerk voor onze sensoren veel tijd en geld. Met Aerea is dat nu een fluitje van een cent.”

“In het Stadskantoor van de gemeente Utrecht zijn diverse energiebesparende maatregelen getroffen om een duurzaam gebouw te realiseren. De gemeente schakelde QwikSense in om een pilot te doen waarbij gekeken wordt of er een beter inzicht gekregen kan worden hoe het klimaat binnen het pand werkt. Voor een klein bedrag per device per jaar zijn de sensoren direct online en de data komt via de cloud-portal van Aerea direct binnen op onze systemen.”

Stadskantoor_Utrecht._18148413504-705x468“Als data-analysebedrijf helpen we organisaties de productiviteit en tevredenheid van werknemers te vergroten. Dit doen we door op werkplekniveau te meten en door zoveel mogelijk relevante data te analyseren. Dit project bij de gemeente Utrecht is een pilot van een jaar op twee verdiepingen. Voor ons is het de ultieme testcase met Aerea door de grote aantallen sensoren en het feit dat ze allemaal indoor geplaatst moesten worden. De SIGFOX-technologie heeft zich goed bewezen. De indoor dekking is goed, de sensoren zijn probleemloos op IoT-netwerk aangesloten en de batterijen gaan jaren mee.”

facts & figures

 
sensoren

gemakkelijk en snel

 
dag

uitrol

meer cases

Admiraliteitskade 88b | 3063 EG Rotterdam | T +31 (0) 10 8 92 91 90 | info@aerea.nl