Louis Vuitton bagage nu trackbaar over de hele wereld

Louis Vuitton levert op haar Horizon bagagelijn de mogelijkheid om een Sigfox tracker aan te schaffen die automatisch roamt in de verschillende Iot regio’s over de gehele wereld. Deze dienst werkt met de nieuwe Sigfox Monarch service.

Vraagstuk

Voor veeleisende klanten van Louis Vuitton wilde dit luxemerk een extra service bieden. Wachtend op het vliegveld aan de bagageband is er altijd die vrees dat jouw bagage niet meegekomen is op de vlucht. De wens bestond om dit op een efficiënte manier op te lossen met een device wat niet elke week of elke maand opgeladen dient te worden. Daarnaast vraagt het profiel van de klanten van Louis Vuitton om een oplossing die past voor globetrotters, dus een oplossing die over de gehele wereld op alle ‘major airports’ werkt.

De oplossing

Sigfox heeft samen met Louis Vuitton een tracker ontwikkeld die tijdens de landing van het vliegtuig automatisch detecteert in welke regio het vliegtuig zich bevindt. Vervolgens schakelt de tracker over naar die regio en zendt deze zijn positie uit naar de Sigfox Cloud. De eigenaar van de Louis Vuitton Horizon koffer kan zijn koffer met tracker koppelen aan de LV Pass App waarbinnen hij de status van zijn bagage kan volgen. De tracker kan online worden aangeschaft op de online shop van Louis Vuitton. De eigenschap dat de radio van de tracker na detectie van de regio zelf overschakelt om in de juiste frequentie te zenden is de eerste praktische uitwerking van de nieuwe Sigfox Monarch service. De tracker kan simpel in de koffers worden geklikt en gaat tot zes maanden mee voordat hij opgeladen dient te worden.