Aerea Sigfox landelijk IoT Netwerk
Aerea is de Nederlandse beheerder van het Sigfox Internet of Things netwerk.
Praktijkvoorbeelden
Hoe kan het Sigfox netwerk helpen om invulling te geven aan een klantvraag. De verbinding is slechts een deel van de oplossing...

1 netwerk voor al je sensoren

SIGFOX maakt mobiele connectiviteit voor Internet of Things toepassingen mogelijk. Het netwerk is geschikt voor de overdracht van kleine hoeveelheden gegevens. Het fysieke Aerea-Sigfox netwerk heeft in Nederland een dekkingsgraad van 99,5%. De komende vijf jaar zal Sigfox in meer dan 60 landen uitgerold worden. Op dit moment is er al in 45 landen een netwerk. Een sensor die aangesloten is op het Sigfox netwerk werkt in alle landen waar Sigfox actief is.

Meer over onze techniek
AEREA
Energiezuinig
Verbinden via Sigfox vergt veel minder energie dan verbinden via traditionele mobiele netwerken waardoor sensoren jaren langer kunnen zenden.
Voordelig
Beperkte abonnementskosten zonder hoge roamingfees en onderhoudskosten
Plug & Play
Sensoren op het Sigfox netwerk zijn ‘out of the box’ direct verbonden en vereisen geen ingewikkeld proces om ‘live’ te gaan.
Betrouwbaar & veilig
Alle data die via het Sigfox netwerk wordt verzonden is alleen toegankelijk voor u en alleen data van sensoren die bekend zijn bij Sigfox wordt doorgegeven.
Praktijkvoorbeelden

Sigfox connectiviteit is slechts een onderdeel van de totale oplossing. Onderstaande voorbeelden geven een goed beeld van hoe Sigfox in combinatie met hardware invulling kan geven aan een klantvraag.

Basanko Veevoeder solution
Basanko Veevoeder solution

Basanko levert een volledig geautomatiseerd veevoedersilo systeem inclusief geautomatiseerde bestellingen van nieuw veevoeder.

Basanko Veevoeder solution